Свищовският кмет "предаде" властта на младите за един ден

Добавено: Вторник, 29 Март 2011г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

Свищовският кмет "предаде" властта на младите за един ден


Свищовският кмет предаде властта Градоначалникът на Свищов Станислав Благов за поредна година отстъпи кметския стол на двама ученици от Държавната търговска гимназия. „Кмет за един ден" станаха дванайсетокласниците Инна Пантелеева и Росен Колев, които станаха част от инициативата "Мениджър за един ден". Тя цели създаване на ефективно партньорство между бизнеса и образованието при подготовката на младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни ръководители.

Всяка година, в над 100 страни, по инициатива на Фондация „Джуниър Ачийвмънт" лидери от всички сфери на обществения живот се обединяват, за да предадат своите умения и натрупан опит на младите хора.

В България „Мениджър за един ден" се организира за 10-ти пореден път, като тази година инициативата протича под патронажа на министъра на финансите Симеон Дянков.

Свищов се включва в кампанията за 8 поредна година, а организатор на местно ниво е Държавната търговска гимназия „Димитър Хадживасилев". 17 ученици от Първото търговско училище в България днес изкараха един реален работен ден с ръководители на 13 институции и фирми в крайдунавския град.

За първи път обаче отговорностите на свищовския кмет Станислав Благов бяха поделени от двама ученици. Градоначалникът се срещна със своите млади приемници в кметския кабинет, като ги запозна с функциите и състава на общинската администрация, както и с водещите приоритети в работата на общинското ръководство. От своя страна младите кметове Инна и Росен споделиха своите планове за бъдещото си обучение и професионално развитие.
Източник: dariknews.bg
{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини