Трима загинали при пожари през денонощието

Добавено: Понеделник, 21 Март 2011г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

Трима загинали при пожари през денонощието


пожарна Трима души са загинали при пожари за последното денонощие, други трима са получили тежки травми. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази сутрин малко след 9 часа на тел. 112 било получено съобщение за пожар в едноетажна къща в село Ореш. Минути по-късно на мястото на произшествието пристигнал екип огнеборци от пожарната в Свищов. Пожарникарите бързо погасили огнената стихия, но не успели да спасят 64-годишния собственик. Причината за пожара е късо съединение в разклонител, в който била включена нощна лампа.

По същото време в РУ "Полиция" – Казанлък било получено съобщение от 28-годишен казанлъчанин, че 84-годишната му баба е починала и има изгаряния по тялото. При извършения оглед е установено, че обитаваната от жената стая е опушена и има изгорели вещи. Причината за пожара е неправилно използване на печка на твърдо гориво. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ "Полиция" – Казанлък.

Вчера час след полунощ в дежурната част на пожарната било получено съобщение, че гори къща на ул. "Стадион" в гр. Пловдив. На адреса пристигнали два пожарни екипа, които успели да изведат от горящото жилище двама мъже – на 35 и 55 години. Оказало се, че причината за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Пострадалите са обгазени, без опасност за живота.

Два часа по късно е съобщено за възникнал пожар в къща в село Бата, област Бургас. В ликвидирането на произшествието участвали пожарникари от Поморие. Те успели да спасят 29-годишен мъж, но в пламъците загинала 60-годишна жена. Огнената стихия е унищожила цялата сграда. Причината за възникване на произшествието е небрежност при боравене с открит огън. По случая работи РУП - гр. Поморие.
Източник: actualno.com
{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини