Отец Димитър: Храмовете се рушат, а българите са обезверени

Добавено: Събота, 19 Март 2011г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

Отец Димитър: Храмовете се рушат, а българите са обезверени


Отец Димитър Свищов /КРОСС/ В България духовният живот замира, храмовете се рушат, а българите са обезверени. Това обясни за Информационна агенция КРОСС отец Димитър, архиерейески наместник за град Свищов. Той допълни, че в миналото църквата е била не само духовен център, съхранил българската идентичност през вековете, но и портал за Европа.

По повод книгата на атонския йеромонах Висарион, който отрича пророчицата Ванга и основателят на Бялото братство в България Петър Дънов, свищовският отец е на мнение, че не е редно да се заклеймява. Той допълни, че днес вярата е свободен избор и решение и не бива да забравяме, че християнството ни учи да бъдем толерантни.

Отец Димитър се съобразява с каноните на българската църква и изповядва вярата си. Той отбеляза, че християните сме едно цяло и не бива да се поставят излишни разделителни линии. Българските традиции, подобно на вярата съхраняват народността и трябва да ги уважаваме, въпреки техния характер и значение. Отец Димитър призова всички българи да бъдат по-миролюбиви и толерантни.
Източник: cross-bg.net
{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини