1 млн. литра българско вино за Китай

Добавено: Сряда, 16 Март 2011г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

1 млн. литра българско вино за Китай


obshtina svishtov Свищов /КРОСС/ Преди дни е сключен и договор с Китай за износ на 1 млн. литра българско червено вино от Свищов в рамките на една година, с опция за преподписване, съобщи репортер на Информационна агенция КРОСС. Виненият туризъм е едно от достойнствата на българските земи. Лозето на родните производители е доказало своето разнообразие. Свищов е една от „винените точки", които истинските ценители на гроздовата напитка няма как да пропуснат.

Високо качество и оригиналност е формулата за успех на местните вина, които са оценени и на международните пазари в Англия, Русия, Германия, Франция, Полша и Азиатските страни. За разпространението отговарят търговски представители в София, Варна и Пловдив.

По мнение на специалистите българският износ през последните години е доста ограничен и притиснат от чуждите производители от Испания, Аржентина и Чили, които в държава като Русия заемат водещо място. Но, все пак, от годишното производство на българските вина от Свищов, 70% е за износ, а 30% се пласират на българския пазар.
Източник: cross-bg.net
{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини