Община Свищов назначи 35 лични асистенти

Добавено: Неделя, 13 Март 2011г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

Община Свищов назначи 35 лични асистенти


obshtina svishtov 35 души започват работа като лични асистенти в община Свищов, съобщиха от местната администрация. Те са назначени на трудови договори към общината в рамките на изпълнението на Втория етап от проекта "Подкрепа за достоен живот", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". През януари в първия етап на проекта бяха назначени 16 лични асистенти.

Във втория етап на програмата за потребители на услугата са кандидатствали 85 души, а за лични асистенти - 77 лица. Съгласно изискванията на проекта, е направена оценка на потребностите и са одобрени 35 потребители, за които ще се грижат 35 лични асистенти, които са назначени на четири и шестчасов работен ден.

Повечето от тях ще се грижат за свои близки. Сред одобрените потребители на социалната услуга има десет деца и петима младежи. Трудовите договори на личните асистенти са до 7 март 2012 година.

22-ма от асистентите ще работят в Свищов, по 3-ма - в селата Ореш и Морава, по 2-ма - в Алеково и Горна Студена и по един - в Козловец, Овча Могила и Царевец. През ноември тази година се очаква да стартира и третия етап на програмата за лични асистенти.
Източник: dariknews.bg
{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини