Прокуратурата във Велико Търново не се притеснява от проверки

Добавено: Четвъртък, 10 Март 2011г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

Прокуратурата във Велико Търново не се притеснява от проверки


Велико Търново Говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Румяна Ирманова обясни в сряда, че не се притеснява от проверки за разсекретяването на СРС-та по случая с лекарите от горнооряховската болница.

Преди ден председателят на вътрешната комисия от предното Народно събрание Минчо Спасов поиска разследване срещу прокурорите, разрешили на вътрешния министър да чете публично подслушаните разговори.

На извънредна пресконференция Ирманова обяви, че за изминалите пет години във великотърновския съдебен окръг са били образувани общо 11 досъдебни производства за случаи на смърт на пациенти в болници.

По пет от случаите прокурорите са работили в болниците във Велико Търново и Горна Оряховица, а по един в Свищов.

Три от производствата са били прекратени поради липса на данни за извършено престъпление. Продължава работата по осем досъдебни производства за инциденти през периода 2009-2011 г.

Последният случай е от началото на тази година, когато е образувано досъдебно производство по жалба на родителите на едногодишно дете, починало в спешното отделение на болницата във Велико Търново.

Ирманова заяви, че все още се очакват резултатите от допълнителната експертиза, възложена на девет вещи лица по досъдебно производство за умишлено убийство на недоносеното бебе в Горна Оряховица. Първата експертиза показа, че лекарите в болницата нямат вина.
Източник: mediapool.bg
{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини