Великотърновско дружество с най-висока оферта за ремонт на пътища в региона

Добавено: Неделя, 06 Март 2011г

Великотърновско дружество с най-висока оферта за ремонт на пътища в региона


obshtina svishtov Над 17,8 млн. лв. е най-високата оферта, подадена в Агениця "Пътна инфраструктура", за ремонта на четири пътни отсечки от второкласната и третокласната мрежа във Великотърновска област. Предложението е на „Пътни строежи - Велико Търново" АД. Най-ниската цена от 12 млн. лв. е на Консорциум „Път - Понс - ПСТ BGVT 2011", София.

11 дружества и обединения са подали документи в Агенция "Пътна инфраструктура" за изпълнение на обществена поръчка по Лот 19, който е част от втората фаза на пътната схема на Оперативна програма "Регионално развитие". Стойността на проекта е 23,5 млн. лв. Той предвижда ремонт на пътя Дебелец - Плаково - Елена, пътя Елена - Сливен и Царевец - Свищов.

Рехабилитацията на две отсечки от третокласния път Дебелец - Плаково - Елена е с дължина 1,9 км. В участък от 50 м ще бъде направена реконструкция и уширения на пътната настилка. И двата участъка на пътя изцяло преминават през град Елена.

Ремонтът на второкласния път Елена - Сливен е с дължина 26,6 км. Предвидени за рехабилитация са 4 пътни моста, на които се извършва подмяна на хидроизолацията, ремонт, поставят се тротоарни конзоли и парапети. В участъка има 14 пътни кръстовища. На местата с насипи по-високи от 3 м, големите съоръжения и при водостоците се предвижда монтаж на нова единична предпазна ограда.

Третият участък за рехабилитация е на пътя Царевец - Свищов. Той е с дължина 2 км и преминава през село Царевец. В участъка има 13 зауствания, пътни отклонения и отбивки за напречни улици, където ще бъдат монтирани парапети с височина над 1 метър.
Източник: dariknews.bg
{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини