34 безработни стават озеленители по проект

Добавено: Петък, 04 Март 2011г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

34 безработни стават озеленители по проект


proekt svishtov 34 безработни ще започнат работа в Община Свищов в рамките на проект "Нов избор - развитие и реализация" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Проектът се изпълнява от Агенцията по заетостта чрез бюрата по труда в цялата страна. Целта му е обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация на безработни, регистрирани в дирекциите "Бюро по труда".

Община Свищов подаде заявка и бе одобрена за участие в проекта и 41 безработни получиха възможност да бъдат обучени по професията "Озеленител".
Обучението включва 200 учебни часа и продължава 2 месеца. През това време всеки безработен получава 8 лева на ден, заплащат се и транспортните му разходи. На базата на конкурентен подбор, от включените в програмата 41 лица, на работа към Общината ще бъдат назначени 34 души. Осемнайсет ще работят в града, а останалите шестнайсет - в кметствата. Те ще бъдат назначени за срок от 9 месеца по трудов договор на минимална работна заплата.

Това е второто участие на Община Свищов в проект "Нов избор - развитие и реализация". По този проект в Свищов и кметствата вече работят 19 души, придобили професионална квалификация за общ работник "Поддържане на сгради", които са ангажирани с ремонт и поддръжка на публичните сгради.
Източник: dariknews.bg
{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини