Съставиха 19 акта на въдичари и са иззети над 400 метра бракониерски мрежи

Добавено: Четвъртък, 29 Юли 2010г

Съставиха 19 акта на въдичари и са иззети над 400 метра бракониерски мрежи


рибар на дунаваИнспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Велико Търново и служители на Гранична полиция Свищов са извършили проверки на река Дунав, на напоителния канал - запад в град Свищов и на старите речни корита на река Янтра. Инспекторите са съставили 19 акта на любители рибари. 6 акта са съставени на р. Дунав, а 13 акта на старите корита на р. Янтра. Нарушенията са били предимно за улов на риба без билет за любителски риболов и за риболов с повече въдици.

От река Дунав са иззети 6 бракониерски мрежи с обща дължина 280 метра. Уловената в тях 32 кг. риба е върната в реката. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспекторите от Велико Търново са осъществили проверки и на риболовни кораби на р. Дунав. Те са съставили 6 констативни протокола на собственици на кораби за не добре оформени и поддържани риболовни дневници.

Извършена е проверка и на общинските пазари за продажба на риба в Свищов и Полски Тръмбеш, като не са констатирани нарушения.

При проверка на яз. “Жребчево” е заловeн бракониер, извършващ незаконен улов. На нарушителя е съставен акт и от него са конфискувани 3 мрежи с обща дължина 150 метра и една гумена лодка. Уловената от бракониера риба 15 кг. /платика/ е върната от инспекторите във водите на язовира.


 Източник: Банкеръ


 


{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини