Проект за 3,5 млн. лв. благоустроява градската среда в Свищов

Добавено: Сряда, 21 Юли 2010г

Проект за 3,5 млн. лв. благоустроява градската среда в Свищов


площад Свобода в СвищовЕвропроект на стойност 3,5 млн. лв. ще благоустроява градската среда в Свищов. Безвъзмездната финансова помощ е по Оперативна програма „Регионално развитие", а договорът бе подписан в края на миналата седмица в Министерството на регионлното развитие и благоустройството.

С парите ще бъдат възстановени зелените площи на „Градинката с часовника", където се намира Паметникът на дарителите и Градската градина до площад „Алеко".

По проекта ще бъде обновена детска площадка и градинката с паметника на Цветан Радославов до храм „Свето Преображение". В проекта е заложено и възстановяване на зелените площи на север и на юг от площад „Велешана", където се намират поставеният наскоро Паметник на 33-ти Свищовски полк.

За подобряване на градската среда проектът предвижда още поставяне на пейки и кошчетата за отпадъци в зелените площи в стила на „Стария Свищов".

Предвидени са също дейности за подобряване на достъпа за хора с увреждания - реконструкция на тротоарните площи около Търговската гимназия и на тротоарите около градинката с часовника.

В дейностите за благоустрояване на града ще бъде монтирано енергоспестяващо улично и градинско осветление на всички обекти, реконструирани по проекта.

Проектът трябва да бъде завършен за 24 месеца. Финансовото участие на община Свищов в реализирането му е в размер на 175 200 лева или 5 % от общия му бюджет.



Източник: Darik News


 


{jcomments on}

Коментари

Още актуални новини