Актуални новини

Свищовлия бе избран за един от десетте най-изявени млади личности на България

Свищовлия бе избран  за един от десетте най-изявени млади личности на България  Junior Chamber International (JCI) връчи първите годишни награди "Най-изявените млади личности" (The Outstanding Young Persons – TOYP) на България на официална церемония в София. Десетте отличени бяха избрани измежду над 70 номинирани за титлата. 
Свищовлията СВИЛЕН ЧЕШМЕДЖИЕВ грабна приза за „Морално лидерство и/или защита на околната среда“ Той познава всички видове птици в България. Свилен е регионален координатор и отговорник по природозащитни дейности в Българското дружество за защита на птиците. Участва в многобройни природозащитни акции. Работи усилено за опазването на редки и защитени птици в България. Той е автор на редица публикации за птиците. Най-голямото признание за работата му е може би изготвения от него Националния план за опазване на белооката потапница в България 2013-2023., който е приет от Министерството на околната среда и водите. 
Пълният списък на другите наградени може да видите ТУК.
Всички наградени вече са номинирани за световния формат на проекта на JCI – TOYP. Там те ще бъдат оценявани наред с отличените млади хора от всички страни, в които се провежда проекта и накрая ще бъдат избрани 10-те най-изявени млади личности на света. Официалната церемония по връчването на световните отличия ще се проведе през месец ноември в Каназава, Япония. „Имам всички основания да вярвам, че сред тях тази година ще има и поне един българин. На път сме да осъществим една мечта на целия екип на JCI България. Благодаря за подкрепата на всички спонсори, партньори и разбира се на цялото жури“, каза президентът на JCI България за 2015 г. Николай Стоянов.
Наградите TOYP се реализираха с подкрепата на Президентството на България, БТПП и хотел Анел. Спонсорите на събитието са: ЙАФ България, АТГ България, Висш университет по застраховане и финанси, Бизнес института в София, езикови училища „Интелект“, фирма Tendrik и агенциите Alternative и RemBrand. Медийни партньори са: OFF News, сп. Мениджър и сп. Икономика.
 
Източник: offnews

Добавено: Петък, 29 Май 2015г Виж още

Най-четени новини