Актуални новини

Спипаха деветима бежанци натъпкани в камион в Свищов

Спипаха деветима бежанци натъпкани в камион в Свищов  Служители на Гранична полиция в Свищов са спипали миналата  сряда деветима сирийци и иракчани натъпкани в тайник на български камион. Разкритието станало около 10 часа на пристанището в крайдунавския град.
Бежанците били превозвани от двама местни мъже, които вероятно ще се окажат участници в мащабна мрежа за трафик на хора за Западна Европа. По документи камионът се водел, че пътува празен. Целта на трафикантите била с ферибота от Свищов да стигнат до румънския град Зимнич и оттам да отпътуват за Германия.
При митническата проверка обаче служителите измерили дължината на товарния обсег на возилото, която била 4 м. При проверката във вътрешността обаче камионът се оказал по-тесен. Това събудило съмнение у граничните полицаи, които успели да дочуят странни шумове от вътрешността на товарния автомобил. След минути било разкрито, че осем мъже и една жена са налягали един до друг в тайна ниша оформена със специален шперплат.
Когато били измъкнати един по един от скривалището, бежанците едва дишали, а жената се разплакала. Чужденците и двамата трафиканти са арестувани и подложени на разпити.
Тепърва ще се изяснява откъде двамата свищовлии са натоварили живата стока и колко пари са взели за нелегалната услуга.
Източник:trud

Добавено: Сряда, 01 Април 2015г Виж още

Най-четени новини