Актуални новини

Ще кърпят дупките по „ремонтирания” път при Вардим

Ще кърпят дупките по „ремонтирания” път при Вардим По документи на отсечката е полаган асфалт цели два пъти, в действителност там има дупки като окопи
 

Представители на Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ са били в свищовското село Вардим, за да проверят ремонтиран ли е пътя там, или не. По документи на отсечката е полаган асфалт цели 2 пъти. В действителност обаче там зеят дупки като окопи.
Mестните хора бяха изумени от официален отговор, адресиран до кметицата Сенка Добрева, в който се твърди, че пътят е изряден. Писмото е в отговор на многократните сигнали и молби за ремонт на отсечката, по която трафикът е много натоварен.
Решена да не остави нещата така, неотдавна Добрева събрала подписка сред местните хора и тръгнала по институциите. И днес  тя не скри възмущението си от поведението на областния управител Георги Рачев, който се отнесъл с нея пренебрежително и грубо, и неглижирал този наистина скандален случай.
След  намесата на медиите обаче институциите все пак се задвижиха. Прокуратурата пък се самосезира и проверката вече е разпоредена на обвинителите в Свищов.
При посещението си във Вардим представителите на АПИ обещали на местните хора, че „ще опитат със скромния си бюджет да закърпят дупките”, разказа Сенка Добрева.
В инвестиционната програма на Областно пътно управление-Русе фигурират отпуснати 1.35 млн лв за ремонт на 12 километрова отсечка от пътя Бяла-Ценово до Вардим, открила е кметицата Сенка Добрева. Откраднати ли са тези пари и кой е виновен за това, предстои да разнищи прокуратурата.
 
 
 

 
Източник:velikotarnovo.utre

Добавено: Петък, 29 Август 2014г Виж още

Най-четени новини