Честит сбор - неофициална програма!

Добавено: Петък, 22 Септември 2017г
 Петък :

16.00 часа. – Гостите пристигнаха!!! Масата отдавна е сложена. Салатка от печени в чушкопек чушки, доматки, лук и плочка сиренце. Ракийката е домашна и ледена – направо от фризера, точи се като масло... Сборджийските чушки са готови от вчера, че то за един ден не може да се смогне с всички гозби. Скарата обаче си е от днес. Из цял Свищов се носи аромат на кюфтенца, кебапченца, пържолки, наденички – я на дървени въглища, я на ел. скара... без значение е..., че няма как точно вие да пропуснете!  И много ясно , че всичко е изпечено пред блока, щото то няма как в домашни условия...

16.10 часа – Наздраве и нека празникът започне сега!!!
18.00 – Децата вече не издържат  - време е за тържествена обиколка по центъра. Навалица, народ, нискокалорични понички, чалга и сръбска музика – всички загряват за Весна!!! Децата реват, защото искат още на Виенското колело, на Флипера, на Дракона, на Блъскащите колички, искат и памук, и балони, и 5 чифта чорапи само за 1 лев. Вече сте на минус 50 лв, а има още 2 дена панаир.

19.00 часа – Тържествен водосвет пред Общината. Слово на кмета на Свищов по случай празника на града и по случай обявяването на Независимостта на България! / Нали не мислите, че е обявен Официален празник в цялата страна по случай празника на града „Свищовски лозници“ /

„Абе хубаво пее Орлин Горанов с тез приятелки, ама утре, утре ще бъде ГОЛЯМАТА РАБОТА като пее Весна Змиянац!!!“

Празничното настроение продължава на специално запазена маса в някоя от многобройните шатри на площада  с наливна биричка за 2 лева в пластмасова чаша, кюфтета и кебапчета до пълно преяждане и леко препиване.

Леле, колко много хора имало в Свищов! Че и Пешо дет от три години е в Англия и той си дошъл за сбора!!! ЦЦЦ.

Събота:

8.30 – Махмурлук.  / не важи за всички /

10.00 – Отново пазаруване, че всичко от вчера е свършило!  Опашки и трите каси работят. Пълни колички. Търпение му е майката!

11.00 – Жените отново шетат. Комшиите и те имат гости. Сръбска музика, лека загрявка за довечера. Дано само не вали, че тогава Първото Българско Читалище със сигурност ще се окаже тясно да побере всечки желаещи да присъстват на това изключително мероприятие, организирано напълно безплатно от община Свищов. 

 13.00 – 16.00 -  Ядене и пиене, и много ядене и пиене...Абе имаше някъде едни касетки със сръбска музика, ама къде ли са??? Да живее YOUTUBE!!!

16.30 – Децата пак реват. Искат на центъра.

17.00 – Заедно с гостите, издокарани официално, предприемате обиколка на Панаира. Цъкане с език пред всяка сергия. То голямо изобилие, голямо нещо!!! Не работели с купони от предприятията... Тез пък и те...

18.00 – Този път сте минус 100 лв, но пък децата са доволни,  а жената не може да се нарадва на новите шалтета 100% вискоза, дето същите ги гледа по интернет, ама с 2,50 лв. отгоре. И то без доставаката. Супер далавера.

18.30 – Наливна бира, кебапчета, кюфтета и пържени картофи в очакване на събитето на годината в Свищов – концертът на сръбската звезда Весна Змиянац. И пак да подчертаем, че е безплатно за всички жители и гости на града! Площадът се пръска по шевовете... Ей тва се казва мероприятие, не кат онез селяни в Белене, дето Рок фест правиха за панаира си!

23.30 – Ошше само по ена биришка и тръгвате... голям концерт беше, ей!

Неделя

Повторение на Програмата от Събота, само че по-кротко, все пак утре е понеделник и сте на работа!

 И както е прието да се казва - Честит Сбор свищовлии и нека купонът започне сега напук на лошото време, важното е да не вали!!! Наздраве!
Коментари

Още статии