Панаири, панаири!!! Свищовски лозници 2016 - Пълна програма!

Добавено: Сряда, 21 Септември 2016г

 Празниците на града „Свищовски лозници“, по известни като „Панаира“, са сред най-почитаните и очаквани дни от свищовлии, живеещи както в Свищов, така и извън него. Тази година те случайно съвпадат и с официалния празник 22 септември -  Обявяване на независимостта на България , като по този начин се събират едновременно четири ТЕЖКИ почивни дни. Ами никак няма да е леко нито за кореняците, нито за гостите на града да започнат да празнуват от сряда вечерта – та чак до неделя призори.


Утре, като един истински Национален празник  и предпанаирен почивен ден,  е определен за  трескава подготовка – обикаляне по магазини, пълнене на колички, висене по опашки и изпразване на кредитни и дебитни карти. Кешът е необходим за люлките и сергиите, там карти не приемат. А  най-интересното  тепърва предстои.


Определено тази година от Общината „избухнаха“  с  програма.


Ако времето е благосклонно,  в петък на площада, след тържествен водосвет, точно в 19 часа започва дългоочакваният от всички концерт на Веселин Маринов. Обаче, ако е дъждовно...тогава Първото Българско Читалище със сигурност ще се окаже тясно да побере всечки желаещи да присъстват на това изключително мероприятие. И това е само началото.


Във втората вечер от Празниците на града всички свищовлии и гости ще имат удоволствието да се насладят на изпълненията на Йордан Йончев – Гъмзата и „Гъмза Брас Бенд“, Георги Милчев – Годжи, Борис Солтарийски, Нели Петкова и балет „Магаданс“, и то напълно безплатно, като се надяваме отново да не вали, за да няма разочаровани, които подсмърчайки, с насълзени очи стоят пред претъпканите врати на Читалището и една снимка не могат да направят.


Гост на неделната последна вечер от Панаира ще бъдат оркестър „Канарите“, които със сигурност ще накарат, даже и тези, които не умеят да танцуват,  да се хванат на хорото.


А между тез концерти що домашна ракия ще се изпие, що кебапчета, пържолки ще цвърчат, вино и бира ще се леят...и парички ще хвърчат... Вижте Неофициалната програма от миналата година. Тя си се запазва същата, само че удължена с 2 дни махмурлук.


 


А за всички, които смятат да пропуснат празничната програма, организирана от Община Свищов, има YouTube. Надуйте уредбата, заключете вратата и пускайте само определени хора, които не идват с празни ръце, или палете колата и „Дим да ви няма“.


И както се казва „Нека празниците на града започнат СЕГА“ ,  т. е. след 17 часа, когато приключи последният работен ден за тази седмица. 

Коментари

Още статии