Най-странните хобита на света

Добавено: Понеделник, 11 Юли 2016г

Това е и може би най-необичайното хоби, практикувано в глобален мащам, а именно да се изпращат различни играчки в различни краища на света. за тази цел даже има създаден специален сайт, който предоставя на потребителите възможността да изберат временен дом в чужбина  за своята любима играчка. По време на престоя й, собствениците могат да й пишат, да й изпращат снимки ид а получават такива то нея. Когато пък им стане мъчно за любимата им играчка, собствениците могат просто да се свържат с временния домакин и да поиска да я изпрати обратно.

Екстремно гладене, Великобритания
Този вид хоби се заражда в Лестър през 1997 г. Практикуващите го могат спокойно да бъдат засечени с ютия в ръка в планини, хеликоптери и дори по време на скокове с парашут.
Имитиране на крави, САЩ
Друго налудничево хоби е да имитираш крави. В Уисконсин дори има състезание, в което участниците трябва да дадат най-доброто от себе си като имитатори на преживните добичета. Сред наградите за последния победител в нетрадиционната надпревара – 10-годишно момче на име Остин, са 1000 долара и яке с щампа на кравешки шарки.
Сърфиране върху влак, Германия
А това е може би най-екстремното хоби, което същестувва. Тосе практикува в Германия от 80-те години на миналия век и е точно толкова опасно, колкото звучи. Само през 2008 г. в Германия са загинали над 40 души, практикували сърфирането върху покрива на пътнически влак.
Татуиране на автомобили, Тайван
Това е хобито на тайвански пенсионер, който татуира будистки текстове върху автомобили. Внукът на автомобилния татуист е обещал, че когато порасне и събере достатъчно пари, ще купи на дядо си автобус, за да може той на воля и на по-голямо пространство да упражнява любимото си занимание.
Новинарски фотобомбинг, Великобритания
Това е хобито на британец, който открива къде се излъчват новинарски репортажи на живо и се уверява, че влиза в кадър зад журналиста.
Колекциониране на пухчета от пъп, Австралия
Маже да ви звучи абсурдно, но е истина. Австралиецът Греъм Баркър колекционира пухчета от пъпа си още от 1984 г. Понастоящем колекцията му тежи 22,1 грама.
Колекциониране на хапчета екстази, Холандия
През 2009 мъж от Холандия звъни в полицията, за да съобщи, че е открадната колекцията му от над 2400 хапчета екстази, които съхранявал в класьори за монети. Въпреки знанието, че хобито му е незаконно, човекът все пак се свързал с властите, за да предупреди за опасността от необичайната си колекция.
Колекциониране на самолетни торбички за повръщане, Сингапур
Сингапурски колекционер на необичайния артикул притежава 388 торбички за повръщане от 186 авиолинии.
Сред необичайните хобита, които се практикуват в Япония, са организирането на боеве с буболечки, огъването на вилици и правенето на кални топчета. В Тайланд за много хора е хоби извайването на цветя от сапун. Необичайните творби на сапуненото карвинг изкуство често се продават като сувенири.

 

Източник: vzrivi.net

Коментари

Още статии