The Zone Fiber официално стъпи на интернет пазара в Плевен

Добавено: Вторник, 05 Април 2016г

Доставчикът на високоскоростен оптичен интернет TheZone Fiber отвори първите си офиси в Плевен. Свищовската компания с лидерски позиции на регионалния пазар на интернет и телевизионни услуги  дава заявка за сериозни пазарни успехи в Плевен като залага на добро и бързо обслужване на клиента, високи скорости, качество на услугата, оптична свързаност и гъвкави тарифи. 

„Развитието на конкурентната среда на пазара винаги е в полза на потребителите, за тях това означава по-голяма свобода на избора“, коментира Тихомир Нацков, изпълнителен директор и управляващ съдружник в компанията. „ Изграждането на оптична мрежа в Свищов и Плевен е един от най-мащабните ни проекти, който реализирахме с помощта на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността  на българската икономика“.  Инвестирахме много ресурси, технологии и ноу-хау, за да посрещнем високите изисквания на нашите клиенти. Към момента в Свищов имаме над 70% покритие на оптичната инфраструктура като планираме до септември да предоставим пълно покритие на територията на града.“


На технологично ниво The Zone Fiber интегрира технологията GPON (Gigabit Passive Optic Network), ГПОН (Гигабитова Пасивна Оптична  Мрежа). Това е FTTH (fiber-to-the-home, оптика до дома) мрежа, която позволява предаване на данни със скорост до 1024 Мб/с като това е над 10 пъти повече от всички скорости, предлагани до момента. Между дома на потребителя и офиса на доставчика няма нито едно устройство, което да се захранва от ток, а профилактиките на ЕРП-тата нямат влияние върху ползваните услуги. За пренос на данни (Интернет и HD телевизия) се ползва един оптичен кабел, който е изграден от стъклена нишка. Данните по него се пренасят посредством светлина. По време на бури по него НЕ може да премине статично електричество, което означава, че компютрите и телевизорите не са  уязвими от външния кабел по време на бури. Мрежата използва стандартен Ethernet протокол за комуникация, съвместим с всички най-често срещани устройства - компютри, рутери, суичове и др.


В Плевен интернет операторът стартира с две точки на продажба – киоск в  Панорама мол, ниво I и офис на ул. Данаил Попов 2А, които ще посрещат  своите първи клиенти през април със специални подаръци и  атрактивни предложения. 

TheZone Fiber има над 15-годишен опит на пазара на телекомуникационни услуги в Централна Северна България.  Специализирана е в предоставянето на високоскоростен оптичен интернет достъп и цифрова телевизия посредством оптични мрежи, както и в изграждане и поддръжка на оптични, ЛАН и безжични мрежи и охранителни системи.

 

Коментари

Още статии