20 истински цитата за Коледа

Добавено: Сряда, 23 Декември 2015г

Коледа не е нито време от годината, нито сезон, а нагласа. Да пазиш мира и благосклонността, щедро да раздаваш милосърдие – това е да носиш Коледния дух." (Калвин Куулидж)


2. "Онзи, който не носи Коледа в сърцето си, никога няма да я намери под елхата." (Една Фарбър)


3. "Коледа, дете мое, е любовта в действие. Всеки миг, в който обичаме и в който даваме, е Коледа." (Дейл Евънс)


4. "Основната причина дядо Коледа е толкова весел е, че знае къде живеят всички лоши момичета." (Джордж Гарлин)


5. "Нека бъдем непослушни и да спестим на дядо Коледа пътуването." (Гари Алън)


6. "По едно време исках да стана атеист, но се отказах – те нямат празници." (Хени Йънгман)


7. "Това, което не ми харесва в Коледните служебни партита е, че на следващия ден трябва да си търсиш нова работа." (Филис Дилър)


8. "Спрях да вярвам в дядо Коледа, когато бях на 6. Майка ми ме заведе в един универсален магазин и той ми поиска автограф." (Шърли Темпъл)


9. "Веднъж купих на децата си комплект батерии за Коледа, към които прибавих и бележка „Играчките не са включени". (Бърнард Манинг)


10. "Тази година опаковах подаръка си за Коледа по-рано, но не използвах подходяща опаковъчна хартия. На тази, която използвах, пишеше „Честит рожден ден“ и за да не я похабя, написах  върху нея "Исусе". (Деметри Мартин)


11. "Домашните любимци – също като стопаните си – доста наедряват по Коледа." (Франсис Райт)


12. "Свекърва ми от седем години насам идва у нас за Коледа. Тази година, за разнообразие, ще я поканим да влезе." (Лес Доусън)


13. "Проклетата Коледа пак е тук. Да вдигнем тост, да си пожелаем световен мир, а на мъжете – благосклонност. И да ги накараме да измият съдовете." (Уенди Коуп)


14. "Пращането на Коледни картички е добър начин да покажете на семейството и приятелите си, че струват колкото една пощенска марка." (Мелани Уайт)


15. "Коледните партита в офиса са добър начин да си наваксаме изгубеното време с хора, които не сме виждали от 20 минути." (Джулиъс Шарп)


16. "Няма по-лошо от това, да подарите на едно дете за Коледа нещо, което може наистина да му бъде полезно." (Кин Хъбърд)


17. "Не забравяме ли истинския смисъл на Коледа – раждането на Дядо Коледа?" (Барт Симпсън (Мат Грьонинг)


18. "Дръжте приятелите си близо, враговете – още по-близо – и пазете всички касови бележки!" (Бриджър Уайнгар)


19. "Коледа е въпрос на нагласа и специално чувство, което съпровожда изпразването на банковата ви сметка." (Мелани Уайт)


20. "По Коледа, всички пътища водят към дома." (Марджъри Холмс)


Източник: BrainyQuote.com

Коментари

Още статии