Коледа в Свищов – с кого , къде и как

Добавено: Петък, 16 Декември 2016г

 Коледа е най-светлия и чакан празник в годината. Някои отдавна са си направили планове, а други чакат последния момент. Ето и най-разпространените варианти за посрещане на Тихата и свята нощ, ако сте в Свищов.Със семейството:Коледа е семеен празник, за това и няма по-подходящо време в годината всички заедно да се съберете около трапезата. Традиционни коледни ястия, грижливо приготвени от домакинята, отбрани домашни напитки, децата обикалят весело, забравили за таблети и телефони и чакат заветните подаръци. Коледни песни, романтични коледни филми, бълващи от всички ТВ канали, аромат на прясна питка , ябълки и канела и кисело зеле. Остава само чичо Гошо да се появи, облечен в костюм на дядо Коледа и да се разбере кой, колко е слушал през годината.


С приятелиПриятелите също са нашето семейство. Определено с тях купонът винаги е гарантиран. Махмурлукът на другия ден – също J Яка музика, маркови питиета и по-скоро мезета, отколкото храна. Повече градус, повече радост. Ясно е , че малко по-късно партито ще продължи в някое нощно заведение в Свищов и то чак до зори. Не е лошо компанията  да си резервира маса предварително, след многото танци, добре е да може и да поседне човек.


На ресторантДа посрещнете Рождество на ресторант или механа също си има своите предимства. Като начало отпадат голямото готвене и голямото чистене след празника. Само трябва да си облечете най-хубавия празничен тоалет и да се насладите на вечерта. Богато вкусно Коледно меню, приготвено от професионалисти и поднесено с финес, музика на живо, песни танци, забавление и още много подобни компании на вашата и като имаме предвид , че сме в Свищов, повечето все познати. Ако все още не сте направили своята резервация – вижте най-добрите ресторанти в града и се обадете още сега....пък дано има места.


На селоЕто това вече е класика. Ако сте решили да бъдете по Коледа на село, с цялата рода до 7 мо коляно, това означава със сигурност едно: Ще се коли прасето! Традициите трябва да се спазват – Коледа без прасе на село, не е никаква Коледа. Печката бумти на 6, така че вуйчо ви спокойно може да се разхожда по потник, а на нея пищи чайник с греяна ракия... Прасето вече е разфасовано и грижливо прибрано във фризера. И след суматохата идва веселата част: Домашна туршия, за ракийката вече споменахме, баница с истински точени кори и домашно сирене, пресни свински мръвки с лук,  кървавица и тазгодишно вино от лозето на северния склон. Нищо чудно по някое време да ви навестят и коледари. Обяд и вечеря се сливат в едно. Единствените, които стават от време на време от масата са жените, които шетат и децата, които не спират да гонят кокошките по двора... Идилията винаги е пълна.


Нашият екип желае на всички Весели Коледни и Новогодишни празници!!!


Коментари

Още статии