Коледно дърво от декоративна мрежа и стойка за домати

Добавено: Четвъртък, 10 Декември 2015г

 Най-хубавите коледни декорации обикновено са ефектни и не струват много пари, като това коледно дърво направено от декоративна мрежа и обикновена стойка за домати. Освен че е евтино и ефектно, това коледно дърво може да се изработи много бързо и лесно. В тази статия ще ви покажем как, стъпка по стъпка, да си изработите ваше собствено коледно дърво.


 

Коледно дърво от декоративна мрежаПочти метър високо, това дръвче ще стои много добре на площадката на стълбището, до камината или масата, на верандата или пред входната врата – навсякъде където искате да внесете коледно настроение. Декоративната мрежа, която ще използвате е мека, пластична и достатъчно издръжлива, за да се използва навън, така че това коледно дръвче може да се превърне в перфектния начин да осветите входната зона на вашия двор. Мрежата се предлага в най-различни цветове и модели, така че ще можете да изберете тази, която ви допада максимално.


 

Коледно дърво от декоративна мрежа


 

Необходими материали:


- зелена декоративна мрежа;

- бели коледни лампички;

- стойка за домати;

- тел;

- клещи;

- червени топки от тел (по желание);

- малки златни топки от тел (по желание);

- бяла декоративна мрежа за панделка (по желание).

 


 

Инструкция:


 

Коледно дърво от декоративна мрежа


 

Увийте коледните лампички около стойката за домати. Започнете от долната част и увивайте докато стигнете върха на стойката. От време на време закрепвайте лампичките за стойката с помощта на тел. Ако, когато достигнете върха, все още остават няколко лампички, просто започнете да ги увивате по същия начин, само че надолу.


 

Коледно дърво от декоративна мрежа


 

Сега можете да покриете стойката с декоративната мрежа. Първо съберете края на мрежата и го закрепете в горния край на стойката, с помощта на тел. Забележете как края на мрежата се скрива от вътрешната страна, оставяйки единствено красива извивка на върха. Увийте веднъж мрежата около стойката и прикрепете към вертикалния обръч.


 

Коледно дърво от декоративна мрежа


 

Продължете да увивате мрежата надолу по стойката, като прикрепвате с тел към всеки вертикален обръч. Ще се получи по-пищно дърво, ако завъртате мрежата преди всяко прикрепване. Много е важно да премятате всеки следващ пласт, така че да покрие част от предходния и да скрие мястото на прикрепването.


 

Коледно дърво от декоративна мрежа


 

Когато достигнете долния край, се уверете, че мрежата покрива добре стойката, прикрепете края зад красива извивка и срежете мрежата.


 

Коледно дърво от декоративна мрежа


 

За да украсите така полученото дърво може да добавите червени и златни топки от тел. Бихте могли да използвате и друга цветова комбинация, която ще пасне по-добре на вашия интериор. За да ги прикрепите използвайте отново тел. На върха може да поставите красива панделка в бяло или друг цвят по желание. Вашето коледно дръвче трябва да изглежда по този начин.


 

Коледно дърво от декоративна мрежа
Източник: blog.mardigrasoutlet.com 

Коментари

Още статии