Свищов се сдоби с модерен Арт център

Добавено: Вторник, 10 Ноември 2015г

Арт център The Creator / Творецът отвори врати в Свищов.


Центърът се намира на ул. Цар Освободител 6 , ет 4 / над бившето ДЗИ /.


Идеята за създаването на Арт центъра е децата да имат възможност да се докоснат до различните видове изкуства, за да открият своето призвание и талант, а възрастните, които решат да го посетят да се отърсят от сивото ежедневие, зареждайки се с положителни емоции.Арт Център The Creator / Творецът, Ви кани на "Вечерта На Свободата" - първият открит урок, в който всеки е добре дошъл.  Денят е вторник  (10.11.2015) – днес  от 19:00 часа в Шарената зала на Арт Център The Creator / Творецът.
Центърът стартитра с три групи по народни танци – за начинаещи, за напреднали и за ветерани. Идеята е да се съхрани прекрасния български фолклор чрез езика на модерното.


До края на месеца стартира и група по Хип-Троп – уникално съчетание на  Хип-Хопа с народните танци.


На един по късен етап в арт център The Creator / Творецът ще има и:


Школа по изобразително изкуство, Музикална школа, Актьорско майсторство и драматургия.


Ето и кой е основателят на това чудесно ново място за таланти, от което Свищов наистина имаше нужда.Явор Узунов е завършил средно специално образование в СОУ „Димитър Благоев“ – специалност Живопис и Склуптура. Висше образование получава в Музикална акдемия – Пловдив – специалност Българска народна хореография и педагогика с магистратура Арт мениджмънт. По време на следването си ръководи танцови състави в Пловдив, като се занимава с обучението на деца и възрастни от 2 до 62 години. Организатор е на някоко фестивала Open Air, чиято цел е популяризирането на фолклора сред младото поколение. Успоредно с това взема участие в немалко театрални и танцови спектакъла, като на един от тях е включително и съхореограф.


Страст и любов към изкуството са водещите мотиви за създаването на Арт център The Creator, в който всеки творец, независимо от възрастта ,е добре дошъл.


Първият открит урок е днес от 19 часа. Не пропускайте да се докоснете до магията на народното творчество.


За повече информация: 0898 48 30 80, facebook: The Creator

Коментари

Още статии