Изпратиха писмо с обратна разписка до починал преди 10 години човек

Добавено: Вторник, 14 Юли 2015г

Преди няколко дни с редакцията на Свищов Инфо се свърза г-жа Ваня Неделчева. Тя бе изключително неприятно развълнувана и огорчена , заради писмо с обратна разписка, изпратено до починалия й преди 10 години съпруг.


Във връзка с разрешение за надстройка върху гараж на ул. "Черни връх" 81 в Свищов от Общината изпращат уведомителни писма до всички заинтересовани лица - собственици на имоти в близост до обекта, които трябва да дадат своето съгласие, за да се осъществи строежа. До тук всичко е наред и от Общината си вършат съвестно работата - разпращат писма до всички. Обезпокоителното в случая е, че освен до г-жа Ваня Неделчева, собственик на имот, чието съгласие  се изисква, същото такова писмо е изпратено и до съпругът й, който обаче е покойник от 10 години.


"От къде вземат информация? Съпругът ми си отиде преди 10 години. Никой няма право да надига кокалите му след толкова години. Ужасно съм разстроена от случилото се...." - сподели с нас г-жа Неделчева. - "А и вдовици от съседния блок също споделиха, че са получили такива писма и  са възмутени като мен..." - допълни тя.


Потърсихме за отговор и ответната страна - служителите от Техническия отдел на Общината, които отговарят за разпратените писма. На въпроса – „Откъде вземат информация за собственици и адреси“ те изключително любезно ни обясниха , че първо се обръщат към Службата по Кадастър  Велико Търново, ако там няма информация за собствениците на имотите, които ги интересуват се обръщат към ЕСГРАОН (Единна Система за Гражданска Регистрация и Административно Обслужване на Населението) или в краен случай към Данъчното. Причината за получилото се недуразумение е, че явно са объркали нещо или им е подадена невярна информация.  Признаха, че са сгрешили и поднасят най-искрени извинения на г-жа Неделчева, казаха също, че съжаляват, но такива грешки ... се случват ... понякога....


 


Въпросът е колко често и защо?

Коментари

Още статии