Днес е Международния ден на щастието

Добавено: Петък, 20 Март 2015г
За трета поредна година се отбелязва Международния ден на щастието. Датата 20 март е избрана от Общото събрание на ООН.

От стотици години насам хората спорят дали има или няма пълно щастие. Необходимо ли е да си удовлетворен от всичко, за да си истински щастлив или е достатъчно като погледнеш навън да се усмихнеш широко. Дали щастието е индивидуално чувство или може да бъде провокирано от чужди постъпки и дори от чуждо щастие. Тези въпроси и днес се задават и се правят множество проучвания в областта. Няма как да се даде конкретен и един единствен отговор, защото щастието за всеки е нещо различно измеримо.

Някои казват, че щастието е въпрос на гледна точка. Може и да е така, защото като се замислим, колкото повече наблягаме и се вторачваме в „грозното“ в живота, то толкова по-нещастни сме. И обратното, колкото повече се усмихваме, радваме се на чуждите успехи, ние се изпълваме с чувство на баланс, хармония и щастие.

Щастието е във всичко и ние можем да го получим от всичко и всеки, въпросът е да го приемем, а да не бягаме от него. Можем да „раздаваме“ усмивки. По този начин ще се чувстваме добре, а и ще заразяваме околните с позитивното си настроение, което е ключът към истинското щастие. Единственото, което трябва да направим, за да бъдем щастливи, е да бъдем щастливи.

В света единствено в хималайското кралство Бутан съществува среден национален индекс на щастието.

Европейско изследване показва, че по скалата от 0 до 10 българите са най-нещастни, следвани от гърците, унгарците е португалците. Най-щастливите хора са скандинавските народи.

 

Източник:inlife.bg

 

Коментари

Още статии