5 житейски урока, които социалната мрежа ни дава!

Добавено: Сряда, 29 Октомври 2014г
Лесно е да ги пренесете в живота си! Живеем в технологичен век и сякаш животът се премести онлайн. Хората прекарват часове наред не само онлайн, а и в социалните мрежи. И докато за някои това убива културата и осакатява комуникацията, други намират и позитиви в това да чатиш във Facebook и Twitter.

Ако човек се вгледа внимателно, може да си извади следните ценни житейски уроци, предадени индиректно от онлайн общуването:

 

1. Не се страхувайте да харесвате това, което друг до момента не е харесал. В живота винаги следваме. Чакаме някой друг да покаже отношение към дадена тема, човек или предмет и след това ние показваме одобрението или неодобрението си. Зарежете това. Бъдете себе си и не чакайте друг да ви покаже пътя.

 

2. Премахнете от живота си нещата, които не харесвате. Във Facebook лесно изтривате това, което не ви допада, а каквото сте харесали, можете да заличите с натискането на един бутон – „не харесвам“. Направете така и в живота. Но недейте да мразите или да злобеете. Каквото не харесвате, забравете го.

 

3. Бъдете активни „коментатори“ в живота. Имайте мнение и не се страхувайте да го споделите пред хората. Бъдете различни. Бъдете себе си!

 

4. Споделяйте какво ви харесва. Правете го, защото това са позитивните неща в живота, които стават все по-малко. Споделяйте щастието си и така ще направите и света малко по-добър.

 

5. Създавайте приятели! Не се страхувайте да се отворите и към хора, които току-що сте срещнали.  


 


Източник:mall359

Коментари

Още статии