13 нелепи и забавни причини за уволнение

Добавено: Четвъртък, 04 Септември 2014г

Уволнението е тъжна сцена, която обаче може да стане доста забавна, ако причината за уволнението е една от най-нелепите. Вижте класацията ни с 13-те най-забавни и абсурдни причини за уволнение.


 


 


13 нелепи и забавни прични за уволнение 


 


14 спасители от калифорнийски басейн били уволнени, тъй като си заснели видео как танцуват Gangnam Style, наричайки го Lifeguard Style. Въпреки че забавата била извънработно време, проблемът бил, че служителите били заснети да танцуват с работно облекло.


Служителка от Нова Зеландия била уволнена, защото написала e-mail, изцяло с главни букви. Случаят стигнал до съда, където работодателят изгубил делото заради липсата на основателна причина за уволнението.

А служителката получила $17 000 като компенсация.


А какво ще кажете да ви уволнят заради “престъпление” от преди 50 години. 68-годишният Ричард, служител в Wells Fargo Bank, бил уволнен заради това, че преди 50 години използват фалшива монета в перално помещение.


Служител е бил уволнен, тъй като повтарял фраза от американския тв сериал Seinfeld. Всеки път, когато някой кихне, вместо “Наздраве”, той казвал “Изглеждаш страхотно”. Само че, когато служителят казал това на своя колежка, фразата се сметнала за сексуален тормоз и той бил уволнен.


Добави описание


Стюардеса от Delta Airlines била уволнена заради това, че имала собствен блог под името “Дневникът на една стюардеса”, в която пишела за работата си и публикувала снимки, които се сметнали за неприлични от работодателя й.


Шофьор на камион пък бил уволнен от супермаркет, за който работел, заради това, че носел женски дрехи.


Шеф на полицейски участък е уволнен, защото е бил заснет как “краде” бира от пожарната в съседната сграда.


14 души са уволнени от адвокатска кантора във Флорида, защото били облечени в оранжеви дрехи в дена за получаване на заплати, което се сметнало за неуважително от фирмата и форма на протест срещу ниските заплати.


Треньор на женски отбор по баскетбол бил уволнен, защото отборът му спечелил мач със 100 на 0 точки.


Асистентка на зъболекар била уволнена след 10 години работа при него, тъй като била неустимо секси. А той бил притискан от жена си.


Служител е уволнен заради прекомерно изпускане на газове в работно време, които всъщност били страничен ефект от лекарствата, които работникът взимал.


30 души са уволнени от тв канал, защото по време на вечерната емисия по новинарското бюро се разхождала хлебарка.


Служителка в болница била уволнена, тъй като се гримирала в египетски стил, а работодателят й сметнал това за обидно и неподходящо, предвид професията й. 


 


Източник: rozali.com

Коментари

Още статии